Rotterdamse regenwormen uit de grond gedanst
Rotterdamse regenwormen uit de grond gedanst
vrijdag 09-11-2012 15:34
Dit is een origineel bericht van Natuurmonumenten
Natuurmonumenten lanceert OERRR in Rotterdam

Rotterdam, 9 november 2012- 150 Rotterdamse enthousiaste schoolkinderen hebben vandaag 415 regenwormen naar boven gedanst. Daarmee is het eerste Nederlands record regenworm lokken gevestigd. Met deze actie heeft Natuurmonumenten het startschot gegeven voor OERRR in Rotterdam. OERRR is alles wat je buiten gedaan moet hebben voor je echt volwassen bent, een initiatief van Natuurmonumenten om kinderen dichterbij de natuur te brengen. Sinds het project eind september begon, hebben zich meer dan 60.000 kinderen opgegeven.

Hoeveel wormen zitten er in de Rotterdamse grond?
"Maar liefst 415 Rotterdamse wormen hebben zich laten zien vanmiddag, dat is meer dan we hadden verwacht", zegt Angelique Aerts, boswachter bij Natuurmonumenten. "Het was ook goed wormenweer vanmiddag, beetje vochtig, niet te koud, de ideale omstandigheden", aldus Aerts. Ter vergelijk: in een gemiddeld voetbalveld leven ongeveer 625 kilo regenwormen, die met elkaar wel 30.000 kilo wormenpoep produceren. Wormen zijn bijzonder gesteld op regen, dus als je het trucje weet om ze te lokken, komen ze naar boven. De kinderen van de Rotterdamse basisschool de Blijberg hebben laten zien dat ze heel veel wormen kunnen lokken door te dansen, te springen en te kloppen.

Michelle (10) "ik geloofde eerst niet dat het werkte, maar toen ik heel hard ging trappelen toen kwam er gelijk een heel dikke worm uit de grond." De wormen die met de regenwormdans werden gelokt zijn na afloop uiteraard gewoon weer terug de grond in gegaan.

OERRR
Kinderen kunnen zich kosteloos aanmelden voor het initiatief OERR en krijgen dan een paar keer per jaar kaarten met spannende buitenactiviteiten als tegen de wind in hangen, jezelf bedekken onder een bladerdak of een omgevallen boom beklimmen. Ook de recordpoging regenwormen lokken is zo'n buitenactiviteit waarmee kinderen door te stampen, trappelen en dansen de grond laten bewegen en wormen lokken.
Idee achter het project is dat kinderen in contact komen met planten en dieren en hun fantasie prikkelen en zichzelf leren vertrouwen. Bovendien willen kinderen die op jonge leeftijd een band hebben gekregen met de natuur, die later vaak beschermen.
Links:
Organisatie info:
												Natuurmonumenten
											 
												
											 
	                			Neem voor meer informatie over OERRR contact op met
Marlous Van 't Pad Bosch, persvoorlichter Natuurmonumenten 06 52525645
of Maaike Wermer, regionale persvoorlichter Natuurmonumenten, 06 13904697