Oxfam Novib de goede doelenpartner van Floriade 2012
Oxfam Novib de goede doelenpartner van Floriade 2012
donderdag 05-04-2012 12:16
Dit is een origineel bericht van Oxfam Novib
Ervaar de kracht van een cycloon in 3 D
Oxfam Novib de goede doelenpartner van Floriade 2012

Den Haag, 5 april 2012 - Als de goede doelenpartner van Floriade 2012 zal Oxfam Novib vanaf 5 april een half jaar aanwezig zijn op Floriade 2012 met de 3D-belevenis 'Power of Nature'. Deze 3D beleving van de cycloon Nargis in Myanmar laat niet alleen de kracht van de natuur zien, maar geeft tegelijkertijd meer informatie over het werk van Metta, een belangrijke lokale partner van Oxfam Novib in Myanmar. De film maakt ook een vergelijking met de watersnoodramp die in 1953 het zuidwesten van Nederland trof en die aan meer dan 1800 mensen het leven kostte. 'Power of Nature' wordt vertoond in de tropische kas op het themaveld Education & Innovation.

Bezoekers van 'Power of Nature' ervaren de kracht van de cycloon Nargis die in 2008 Myanmar (Birma) teisterde. Meer dan 100.000 mensen kwamen om, meer dan 450.000 huizen werden vernietigd en bijna 60 procent van de scholen werd verwoest.

Oxfam Novib helpt samen met Metta kleine boeren en vissers om hun bestaan weer op te bouwen. Zo worden allerlei groente- en fruitsoorten verbouwd, waarmee de boeren weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Bovendien worden mangrovebomen aangeplant die een natuurlijke bescherming tegen stormen vormen. Dit project evenals de 3D-belevenis 'Power of Nature' zijn mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Oxfam Novib: Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'
Links:
Organisatie info:
												Oxfam Novib
											 
												
											 
	                			Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/ of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Persvoorlichting Oxfam Novib, Jolanda van Santen, Jolanda.van.Santen@oxfamnovib.nl, 06-22388699/ 070-3421956.